Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.08.2020

Українка стала найкращою спікеркою міжнародної ІТ-конференції

Магістерка факультету комп’ютерних систем та автоматики Вінницького національного технічного університету Ярослава Марущак отримала звання Best speaker за результатами міжнародної конференції в галузі тестування програмного забезпечення QA-Z Days, передає Український інтерес із посиланням на газету Місто.

У заході взяли участь понад три тисячі учасників. Свої доповіді презентували спікери зі США, Великої Британії, Мексики, Китаю, Білорусі, Казахстану та Мальти. Від України була лише Ярослава.

Конференція відбулася в онлайновому режимі. Три дні спікери ділилися своїми практичними кейсами. Тематика українки – нові підходи навчання спеціалістів в галузі тестування програмного забезпечення, успішні тестові стратегії, методи планування та моніторингу тощо.

“Моя доповідь була присвячена тому, як правильно подавати інформацію початківцям, як допомогти їм розібратися в теорії і практиці, не повторюючи помилок попередників. Особливо сильний фідбек був від учасників, коли презентувала базу шаблонів для майбутніх задач”, – розповіла вона.

Оргкомітет конференції оплатить Ярославі Марущак міжнародний іспит із тестування програмного забезпечення, який визнаний в усьому світі. Українка складе його восени, коли полегшиться карантин, а міжнародні центри оцінювання відновлять свою роботу.

Зазначається, що Ярослава працює в ІТ-сфері тестування програмного забезпечення вже майже 6 років, тобто ще з 11 класу.

До слова, міжнародна конференція QA-Z Days проходить у межах Z-Days, які відбуваються періодично і присвячені різноманітним технологіям і напрямкам в ІТ. Його мета – об’єднати зусилля ІТ-спеціалістів різних рівнів.