Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2020

Українська агрофірма запустила насіннєвий комплекс на сонячних батареях

Агрофірма «Ольгопіль» опановує альтернативні джерела енергозабезпечення. Зокрема, тепер усі об’єкти насіннєвого комплексу господарства – сушка, верхній і нижній зали насіннєвого заводу, лабораторія, елеватор, склади – живить сонячна енергія. Її генерують понад 600 сонячних панелей (площею 1200 квадратних метрів) на дахах складських будівель.

Про це AgroTimes дізнався у керівника господарства Павла Каленича.

«Встановлення сонячної електростанції – це найбільше досягнення агрофірми цього року, – каже керівник господарства Павло Каленич. –За попередніми розрахунками, окупність проєкту становитиме чотири роки. Втім, уже зараз маємо неабиякий економічний ефект – отриманої енергії (0,5 мегават) достатньо для потреб насіннєвого комплексу. Наразі оформлюємо документи, щоб працювати за «зеленим тарифом» з державою».

На переконання Павла Каленича, екологічний аспект діяльності сільськогосподарського бізнесу – питання надзвичайно актуальне, тим паче на часі глобальні кліматичні зміни, що мають безпосередній вплив на агровиробництво.

Щоб захистити довкілля, бізнес повинен мислити і діяти проактивно. Застосування альтернативних джерел енергії – саме з таких кроків.  А сонця на Чечельниччині – найпівденнішому районі Вінниччини – предостатньо. Кожна з панелей, встановлених в АФ «Ольгополь» у сонячний день виробляє в середньому до 30 кВт, а в хмарний – до 7 кВт.