Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.04.2021

Українська делегація з робочим візитом знаходиться в Південно-Африканській Республіці

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька у складі української делегації під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Качки цього тижня з робочим візитом знаходиться в Південно-Африканській Республіці.

За словами Владислави Магалецької, двостороння співпраця має великий потенціал: «Однією з цілей нашої поїздки є інтенсифікація процесу відкриття ринків для українських експортерів м’яса, яєць, колагенових оболонок та продуктів з птиці. Зі свого боку ПАР пропонує нам свою продукцію тваринництва, серед якої є, навіть, екзотичне для України м’ясо крокодила.»

В рамках робочого візиту відбулася зустріч української делегації з директором Директорату здоров’я тварин міністерства сільського господарства ПАР Доктором Мпхо Маджею. Саме ця структура у Південно-Африканській Республіці займається питаннями імпорту/експорту продуктів харчування, епідеміології, лабораторними послугами, ветеринарією. Також відбулися перемовини з заступником міністра сільського господарства, земельної реформи та розвитку сільських територій паном Мсебі Скватша.

Крім того, було проведено круглий стіл із главами африканських місій, що акредитовані в ПАР і відносяться до зони відповідальності українського посольства. Під час круглого столу обговорювалася можливість посилення позицій українськогго бізнесу не тільки в ПАР, але й в інших країнах: Ботсвані, Замбії, Зімбабве, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії, Маврикію, Мадагаскарі. Владислава Магалецька зазначила, що в цих країнах мешкає близько 100 мільйонів людей і за експертними прогнозами рівень споживання в них зростатиме.

«Переконана, що українські експортери мають отримати додаткові можливості в Південній Африці. Це вкрай цікавий ринок, який активно розвивається та буде і наділі демонструвати ріст», – підкреслила Голова Держпродспоживслужби.

 

 

dpss.gov.ua