Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.03.2021

Українські дипломати закликають бізнес брати участь у закупівлях системи ООН

Частка українського бізнесу в публічних закупівлях ООН за останні шість років збільшилася на 70 відсотків.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, про це йшлося на вебінарі для представників українського бізнесу про особливості участі в програмах закупівель товарів і послуг для потреб ООН.

«Директор департаменту економічної дипломатії МЗС України Дмитро Пономаренко повідомив, що Україна вже має успішний досвід роботи з секретаріатом ООН. За його словами, половина контрактів наразі припадає на транспортні послуги, зокрема авіації», – йдеться у повідомленні.

Дипломати розповіли, що за останні 6 років обсяг закупівель товарів та послуг структурами ООН в Україні збільшився з 124,77 млн доларів США у 2013 році до 207,16 млн доларів США у 2019 році.

При цьому нині активно розвиваються інші напрями, в яких Україна раніше практично не була представлена: фармацевтичні препарати та вакцини (+20 млн доларів США), одяг, товари особистого догляду (+18,2 млн доларів США), меблі (+12,9 млн доларів США), офісне обладнання (+6 млн доларів США).

У вебінарі взяли участь представники ЮНІСЕФ, ФАО, ПРООН та Управління ООН з обслуговування проєктів і майже 100 українських підприємств.

Система ООН є найбільшим закупником серед міжнародних організацій із загальним обсягом щорічних тендерів в обсязі близько 20 млрд дол. США.