Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.04.2020

Українські IT-спеціалістки встановили національний рекорд

Українки 23 квітня взяли участь в унікальному онлайновому маратоні до Дня дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях. 16 годин поспіль 32 успішні IT-спеціалістки розповідали про свій досвід та давали поради дівчатам, як не боятися йти в цю надзвичайно цікаву і складну сферу, повідомляє #ШОТАМ із посиланням на видання Український інтерес.

У чому суть рекорду?

Як зазначається, цей маратон став рекордним за кількістю спікерок та тривалістю й увійшов до Книги рекордів України.

Організаторами онлайнового заходу сстали СSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ” у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні в межах ініціативи #ДівчатаSTEM.

Дівчата в ІТ

Міжнародний День дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях відзначають щороку в останній четвер квітня. Його мета – збільшити кількість жінок у цій сфері через подолання стереотипів.

“Ми вирішили відсвяткувати цей день унікальним онлайн-маратоном, що увійшов до Книги рекордів України в категорії “масові заходи, маратони, уперше”. Школярки та студентки зі всієї України отримали цінні поради з планування кар’єри в ІТ, проходження співбесіди та роботи. Вони дійсно розширили свої горизонти в сприйнятті професій в ІКТ”, – зазначила керівниця Центру “Розвиток КСВ”, засновниця ініціативи #ДівчатаSTEM Марина Саприкіна.

За даними видання, упродовж останнього десятиліття зайнятість жінок у професіях STEM (наука, технології, інжиніринг, математика) збільшилася. Усе більше дівчат пов’язують своє життя з ІКТ, але ця цифра ще дуже маленька. Жінки складають лише 16-20% з усієї кількості представників IT-галузі.