Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.12.2020

Українські солодощі з’являться на полицях 18 країн світу

Міністерство закордонних справ України надасть підтримку Асоціації «Укркондпром» у просуванні експорту кондитерських виробів.

Про це повідомили у пресслужбі відомства, пише ШоТам.

За інформацією, сприяння у розширенні географії експорту українських солодощів здійснюватиметься у рамках проєкту VTrade Confectionery Foods.

Також відомо, що ініціативу реалізує галузева асоціація «Укркондпром» за фінансової підтримки USAID в рамках програми «Конкурентоспроможна економіка України».

Наголошується, що пріоритетними є ринки країн АСЕАН (10 країн) та країн Затоки (8 країн).

Відзначимо, що до країн Затоки належать: Іран, Оман, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, Катар, Бахрейн, Кувейт, Ірак.

До країн АСЕАН належать: Філіппіни, Малайзія, Індонезія, Сінгапур, Таїланд, Бруней-Даруссалам, В’єтнам, Лаос, М’янма, Камбоджа.

Зазначається, що дипломатичні представництва України в цих країнах допоможуть українським кондитерам знайти торговельних партнерів.

Довідка

До Асоціації «Укркондпром» входять 28 підприємств – здебільшого малий та середній бізнес. Вони складають 85% українського експорту кондитерської продукції.

Програма «Конкурентоспроможна економіка України» створена USAID з метою сприяння покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств України.

Обсяги експорту українських кондвиробів в 2019 році склали 262 тис. тонн загальною вартістю 491 млн. дол. США.