Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.04.2023

Українські винороби отримали можливість виходу на нові ринки

Одним із важливих досягнень виноробної галузі торік стало відновлення членства України у Міжнародній організації виноградарства та виноробства (МОВВ). А сьогодні Мінагрополітики отримало офіційний прапор члена організації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За словами заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича поновлення членства відкриє доступ українським виноробам до міжнародних баз та сучасних світових технологій, надасть можливість створювати конкурентний вітчизняний продукт та відкриє нові ринки.

«Це важливо для України в контексті євроінтеграції, в контексті того, що Україні потрібно буде визнавати світові та підвищувати свої внутрішні стандарти, відповідно до стандартів ЄС. У тому числі це стосується географічних зазначень та інших юридичних аспектів», – зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Заступник міністра також підкреслив, що галузь суттєво постраждала через війну, частина підприємств припинили свою роботу, деякі опинилися на тимчасово окупованих територіях. Відновлення потребує значних ресурсів, часу та сучасного регулювання. Мінагрополітики підготувало законопроект про виноград та продукти виноградарства, який відповідає вимогам законодавства ЄС. Також у 2023 році продовжує діяти урядова грантова програма, яка включає також і можливість отримання грантів для закладання виноградників.

 

agrotimes.ua