Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.04.2023

Українських виробників закликають створювати дрони та машини для розмінування

Актуальні дані реалізації Плану заходів із розмінування земель сільськогосподарського призначення було проаналізовано під час засідання Міжвідомчої робочої групи з питань гуманітарного розмінування. Зокрема, мова йшла про необхідність залучення спеціальної техніки.

Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики України.

«Йдеться про землі, розташовані на підконтрольних територіях. У регіонах, де тривають бойові дії в перелік земель пріоритетного розмінування увійшли землі, розташовані не ближче 20 км від лінії активних бойових дій та які не піддаються постійним обстрілам», − пояснив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку Денис Башлик.

Він додав, що попри непогані результати, які є наразі, попереду ще немало роботи. І на цьому етапі важливо розрізняти землі заміновані та ті, які потребують обстеження. Саме якісне обстеження з використанням сучасних технологій, зокрема, дронів дає можливість чітко визначити стан земель, виявляти вибухонебезпечні предмети, зрештою зменшити витрати на розмінування та пришвидшити процес.

«Нам потрібна техніка, в першу чергу машини для розмінування. ДСНС в співпраці з МЗС доручено в стислий термін налагодити контакти з іноземними виробниками на предмет закупівлі чи замовлення таких машин. Окрім того, ми шукаємо техніку в країнах, де така техніка використовувалась раніше та є в наявності. Нарешті, активізуємо роботу з українськими виробниками, готовими працювати за цим напрямом», − резюмувала перша віцепрем’єр-міністр України Юлія Свириденко.

 

agrotimes.ua