Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.04.2021

Український експорт до Британії у першому кварталі зріс на 38% – посол

Експорт України до Великої Британії у першому кварталі 2021 року зріс на 38%, при цьому ІТ-послуги перевищують наші традиційні експортні групи.

Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко під час панельної дискусії «Нове партнерство в часи пандемії», організованої Радою зовнішньої політики “Українська призма”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За перший квартал цього року – я не знаю, чи це результат підписання Угоди (про стратегічне партнерство і ЗВТ. – ред.), чи зусиль нашого бізнесу, чи навіть роботи посольства, але наш експорт (до Великої Британії. – ред.) зріс на 38%. Якщо ми підемо до кінця року цими темпами, Британія перетвориться на одного з основних партнерів (України. – ред.)”, – сказав Пристайко.

Дипломат додав, що Сполучене Королівство вже зараз входить до п’ятірки найбільших cпоживачів наших послуг і є третім інвестором в економіку України. “Найважливіше – що ми не йдемо традиційними шляхами, а вивчаємо можливість розвитку взаємодії у найновітніших секторах, таких як FinTec, IТ тощо. Наша взаємодія в експорті, наприклад, у сфері ІТ, зараз більша, ніж у чотирьох традиційних групах, таких як метал, сільськогосподарська продукція, олія… Я вважаю, що це той тренд, який Україні треба постійно підживлювати і підтримувати”, – зазначив посол.

www.ukrinform.ua