Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.05.2020

Український університет отримав грант на лабораторію

Приазовський державний технічний університет у Маріуполі підписав грантову угоду з Проєктом USAID “Економічна підтримка Східної України”. Про це повідомляється на сторінці проєкту у фейсбуці, пише #ШОТАМ.

Що передбачає грант?

За цим грантом у навчальному закладі створять сучасний простір професійної комунікації та освіти “UNIVER” на базі новоствореної лабораторії мікроелектроніки та робототехніки і центру інноваційного підприємництва. Останній дооснастять програмним забезпеченням та обчислювальною технікою. Простір “UNIVER” буде обладнаний ноутбуками, меблями, інтерактивними дошками, робототехнічними наборами LEGO та іншими пристроями для повноцінної та ефективної роботи його майданчиків. Вартість обладнання складає 1 мільйон 500 тисяч гривень.

“Для нашого університету це дуже важливий крок у розвитку машинобудування, металургії та зварювання. Маючи таку лабораторію, ми зможемо відкрити нові напрямки підготовки студентів з мікроелектроніки та робототехніки. Сьогодні це популярні на ринку праці спеціальності. Викладачі незабаром почнуть розробляти навчальні модулі на базі кількох спеціальностей, і з вересня 2020 року у нас будуть нові напрями підготовки висококваліфікованих спеціалістів. Це також важливий крок і для розвитку малого й середнього бізнесу в Маріуполі”, – розповів проректор з наукової роботи Приазовського державного технічного університету Ігор Ленцов.

Також студенти і викладачі університету планують надалі співпрацювати з місцевим бізнесом, науковцями і провести майстеркласи з робототехніки для маріупольських школярів.

Приазовський державний технічний університет заснований у 1930 році. Сьогодні у ньому навчається понад 6,5 тисяч студентів на 8 факультетах.