Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.05.2020

Українці інвестували майже 500 млн євро у домашні сонячні електростанції

Загальний обсяг інвестицій українців у встановлення сонячних панелей домашніх сонячних електростанцій сягнув 495 мільйона євро.

Про це повідомляють у пресслужбі уряду, пише hromadske.

Наразі загальна потужність всіх домашніх СЕС складає 618 мегаватів. Їх встановили 24 тисячі родин.

«У першому кварталі 2020 року домогосподарства встановили більше 2100 СЕС загальною потужністю 65 мегаватів. Це у 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2019 року», — повідомляють в уряді.

Найбільше сонячних електростанцій встановили родини у Дніпропетровській (3200), Тернопільській (понад 2200), Київській (майже 2000), Івано-Франківській (понад 1800) та Закарпатській (понад 1400) областях.

Загального обсягу електроенергії, яку виробляють домашні сонячні електростанції 24 тисяч українських родин, має вистачити для того, аби забезпечувати потреби в електроенергії 230 тисяч родин, підрахували в уряді.

Напередодні повідомлялося, що уряд схвалив оновлений енергетичний баланс України.

Зазначимо, що енергія, яку виробляють в Україні «зелені» електростанції (вітрові та сонячні електростанції) продається за «зеленим» тарифом, який в Україні один з найвищих у Європі. Напередодні в уряді запропонували інвесторам добровільно погодитися на зниження цього тарифу.

Зелені тарифи — це тарифи, за якими держава виплачує власникам сонячних та вітроелектростанцій кошти за їхню електроенергію Такі тарифи є вищими за ринкову вартість електрики для того, аби стимулювати розвиток альтернативної енергетики в Україні. Високий розмір таких тарифів призвів до того, що сама електроенергія для споживачів також є дорожчою.