Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.07.2022

Українці можуть ввозити електромобілі без сплати мита й податків

Електромобілі можуть завозитися в Україну без обмежень і без сплати податків.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю LB.ua, передає Укрінформ.

«В принципі, як альтернативу, ми залишили абсолютно без оподаткування, без мита, без ПДВ електроавтомобілі… Таким чином електромобілі можуть завозитися в Україну без обмежень і без жодних платежів, сплат податків. Знову ж таки, вони можуть реєструватися через «Дію», – зазначив Шмигаль.

За його словами, таким способом влада стимулює і просить громадян переходити на електротранспорт, що значно краще і з точки зору екології, і з точки зору наявності більших електроенергоресурсів. «Ми стикалися вже з паливною кризою після того, як росіяни розбивали наші сховища, наші нафтопереробні підприємства, навіть автозаправні станції. Тому електромобілі – це пріоритет, і ми політично даємо такий сигнал і формуємо можливість», – додав прем’єр.

Водночас Шмигаль підкреслив, що гуманітарна допомога для фронту у вигляді пікапів або джипів і надалі не оподатковуватиметься.

«Ми ж не забороняємо ввозити гуманітарну допомогу для фронту у вигляді пікапів або джипів, вони і далі не оподатковуються. Тобто, якщо для фронту ми веземо дизельний або бензин-автомобіль, він також не підлягає оподаткуванню ні ПДВ, ні митом. Він заїжджає як гуманітарка. Тому всі можливості для фронту у нас відкриті, як і було раніше», – сказав глава уряду.

Як повідомлялося, у березні з ініціативи уряду Верховна Рада скасувала ПДВ на імпорт, акцизний податок, в’їзні мита на авто, а наприкінці червня парламент, знову ж таки за пропозицією уряду, повернув всі ці податки і збори.

 

www.ukrinform.ua