Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.02.2021

Українці почали вдвічі частіше користуватися електронним підписом

Мінцифри проаналізувало та оцінило стан розвитку сфери електронних довірчих послуг за 2019-2020 роки. Майже 4 млрд операцій з використанням електронного підпису та печатки провели торік в Україні.

Це вдвічі частіше, ніж у 2019 році.

Такі результати статистичних даних про діяльність кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг.

Кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг — це приватні і державні підприємства, банки та інші організації, які видають електронні підписи, печатки та формують під час їх накладення позначки часу. Кількість надавачів, які використовують міжнародні алгоритми електронного підпису, зросла — у 2019 їх було лише 3 з 22, а торік 6 із 20.

У 2020 році кількість виданих е-підписів сягнула 7,2 млн. Це на 69% більше, ніж у 2019 році — 4,3 млн. Українці впевнено переходять на користування електронними підписами, оскільки ним користуватися безпечно та зручно.

Якщо у 2019 році лише 8% усіх підписів зберігали на захищених носіях, то в 2020 році вже 11%. Це означає, що українці стали більш обізнаними у сфері електронних довірчих послуг та почали відповідальніше ставитися до зберігання своїх даних.

“Збільшення операцій з використанням електронного підпису — наслідок не лише карантинних обмежень, а й роботи Мінцифри. Оскільки підвищення якості надання кваліфікованих електронних довірчих послуг, рівня довіри до них та популяризації центральним засвідчувальним органом — одне з пріоритетних завдань Міністерства”, – підкреслила Людмила Рабчинська, заступник Міністра цифрової трансформації.

Отримати кваліфіковані та вдосконалені електронні підписи можна у кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг. Їхній перелік за посиланням: https://czo.gov.ua/ca-registry.

Джерело: Урядовий портал.