Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.06.2021

Укрексімбанк виставив на продаж борг історичного львівського автозаводу

Для погашення заборгованості перед державним Укрексімбанком найближчим часом відбудеться продаж чергового перспективного інвестиційного активу – права вимоги за кредитними договорами та дебіторську заборгованість підприємства – виробника автомобільної техніки. Незважаючи на те, що виробництво наразі зупинено, така реалізація унікальна з огляду на широку варіативність подальшого розпорядження інвестором цим активом.

Загальна сума боргу перед банком разом з авансуванням витрат арбітражного керуючого та початкова ціна на аукціоні становить 76 583 353,08 гривень. Забезпеченням за кредитними договорами є адміністративні та виробничі будівлі машинобудівного заводу, зокрема, приміщення головного виробничого корпусу, а також рухоме майно (виробниче обладнання цехів).

Колишній автозавод, де і розташоване заставне майно, займає площу в декілька десятків гектарів у Сихівському районі Львова. Міською владою розглядалися шляхи відновлення діяльності підприємства, що було флагманом українського автобусобудування, зокрема, й під колишнім брендом, викуп нерухомості або розробка архітектурної концепції розвитку цієї території. З огляду на такі перспективи цей актив є інвестиційно привабливим, в тому числі, для подальшого продажу або співучасті в проектах.

Юридичну особу – позичальника визнано банкрутом із застосуванням до неї процедури ліквідації. У 2020 році державним виконавцем проведено описи нерухомого майна підприємства та солідарних боржників (фінансового поручителя), проте його продаж наразі заборонено ухвалою суду.

Адреса місцезнаходження активу: Україна, м. Львів, вул. Стрийська, 45.

Продаж права вимоги відбудеться 5 липня шляхом електронного аукціону в системі ProZorro.Продажі.

Прийом запитань та пропозицій на участь у торгах триває до 04.07.2021.

 

www.eximb.com