Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.02.2022

Укргазвидобування запустило в роботу розвідувальну свердловину на Харківщині

АТ “Укргазвидобування” запустило в роботу нову розвідувальну свердловину на Безпалівському родовищі на Харківщині з високим дебітом – 160 тис. кубометрів газу на добу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укргазвидобування.

“Укргазвидобування запустило в роботу нову розвідувальну свердловину на Безпалівському родовищі в Харківській області з дебітом 160 тис. куб. м газу на добу. Місце для буріння свердловини визначене за результатами 3D сейсмічних досліджень, проведених у 2020 році”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що свердловина має похилоспрямований профіль, її глибина – 5200 м. За результатами буріння також вдалося розширити площу промислової газоносності продуктивного горизонту, який експлуатує свердловина.

Безпалівське родовище було введене у дослідно-промислову розробку в 1995 році. За цей час на родовищі видобули 27% від початкових запасів газу. В Укргазвидобуванні повідомляють, що наразі розвідані запаси родовища сягають понад 4 млрд кубометрів “блакитного палива”.

Згідно з повідомленням, за останні чотири роки Укргазвидобування збільшило видобуток на Безпалівському родовищі у 4 рази – до 222 млн кубометрів газу у 2021 році.

Як повідомлялося, “Укргазвидобування” у 2021 році видобуло 13,67 млрд кубометрів газу, що на 3,97% менше порівняно із 2020 роком.

 

www.ukrinform.ua