Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.06.2020

«Укрпошта» отримала грант на POS-термінали

Всесвітній Поштовий Союз і уряд Японії виділили грант у $80 тис. «Укрпошті» для придбання платіжних терміналів.

Про це повідомив голова правління національного оператора поштового зв’язку Ігор Смілянський, пише Finclub.

«І вже через кілька місяців, більш ніж 300 таких терміналів відправляться в сільські відділення Укрпошти чекати випуску перших карт Укрпошти. Це перший такий грант, і сподіваємося не останній», – написав він у Facebook.

Керівник «Укрпошти» зазначив, що відомство не чекаючи прийняття проєкту закону 2788-д, вже готує під нього інфраструктуру, «навіть без копійки державних коштів».

Японський Поштовий Банк, з капіталізацією в $31 млрд є одним з найбільших в світі.

Верховна Рада 19 травня схвалила в першому читанні законопроєкт №2788-д щодо створення державного Поштового банку.

Нацбанк виступив категорично проти дозволу «Укрпошті» надавати банківські послуги, бо «це нелогічно, неконкурентно та ризиково». НБУ пропонує «Укрпошті» надавати фінансові послуги як агент будь-якого банку, або розширити власний функціонал завдяки новому закону про фінпослуги, який має ухвалити Верховна Рада, та який дозволить «Укрпошті» випускати платіжні картки.

У свою чергу голова правління «Укрпошти» Ігор Смілянський назвав аргументи НБУ «неправдивими». Він вважає, що лише ухвалена версія законопроєкту надасть сільському населенню доступ до фінпослуг.