Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.04.2021

«Укрзалізниця» очікує зростання вантажоперевезень продукції ГМК у 2021 році

«Укрзалізниця» планує в 2021 році збільшити перевезення залізної руди і чорних металів. Очікується зростання внутрішніх вантажоперевезень на 1,7% – до 62,6 млрд тонно-кілометрів.

Про це йдеться в пояснювальній записці до фінплану УЗ, який Кабмін затвердив 31 березня.

Основними вантажами у внутрішньому сполученні будуть мінерально-будівельні вантажі, вугілля, руда залізна.

«За оцінкою «Метал Експерт» сумарні обсяги реалізації української залізорудної сировини повернуться до зростання. З одного боку, потреба внутрішнього ринку продовжить зростати через збільшення виплавки чавуну, з іншого – кон’юнктура світового ринку залишається для виробників України доволі сприятливою, про що свідчить позитивна динаміка відвантажень у порти», – йдеться в документі.

Також «Укрзалізниця» прогнозує збільшення обсягів перевезень у рамках програми «Велике будівництво», а також збільшення перевезень вугілля на фоні низьких показників 2020 року й відновлення відвантажень основним відправником з боку «ДТЕК Павлоградвугілля».

Держперевізник очікує і зростання експортних вантажоперевезень на 1,3% – до 78,2 млрд тонно-кілометрів.

«У структурі експорту на першому місці залишаться перевезення залізної руди, попит на яку в Китаї зростає. На другому – зернові вантажі, на які в 2021-2022 маркетинговому році Мінекономіки прогнозує збільшення врожаю. World Steel Association очікує зростання світового споживання сталі після спаду, якщо не буде повторних піків захворюваності, а заходи стимулюючої політики держав будуть ефективними», – наголошується в пояснювальній записці до фінплану.

УЗ планує отримати у 2021 році 72,1 млрд грн доходу від вантажоперевезень, що менше плану 2020 року на 3,96 млрд грн (5,2%) і більше очікуваного результату за підсумками 2020 року на 7,6 млрд грн (11,8 %).

За підсумками минулого року залізничні перевезення залізної та марганцевої руди зросли на 16,7% – до 79,7 млн тонн, чорних металів – на 7,3%, до 20,5 млн тонн.

 

gmk.center