Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.08.2021

Укрзалізниця планує купувати імпортні пасажирські вагони

Як передає Укрінформ, про це розповів в.о. голови правління АТ “Укрзалізниця” Олександр Камишин в інтерв’ю для “Інтерфакс-Україна”.

“КВБЗ – великий національний виробник, підтримати якого в складний час просто необхідно. Однак надалі ми плануємо закуповувати також імпортні вагони, щоб посилити конкуренцію і тим самим допомогти КВБЗ підтягнутися до європейського рівня”, – сказав Камишин.

Він пояснив, що таким чином Укрзалізниця отримає якісніші вагони за найкращою ціною, а КВБЗ – істотно поліпшить асортимент і розширить ринок збуту власної продукції.

“У далекосяжних планах у нас з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим є ідея запустити в Україні капсульні вагони. Це і абсолютно інший досвід для пасажирів, і розуміння, куди потрібно прагнути УЗ як компанії. Але поки що хіба в дуже далекосяжних планах”, – зазначив Камишин.

Як повідомлялося, АТ “Укрзалізниця” і Крюківський вагонобудівний завод 25 червня підписали угоду на поставку пасажирських вагонів за бюджетні кошти. В рамках угоди буде зібрано і поставлено 100 пасажирських вагонів, серед яких 51 купейний вагон, 12 вагонів типу СВ, 20 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, а також 17 купейних вагонів для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі і купе начальника потяга.

У 2021 році в бюджеті України передбачено 3 млрд грн на оновлення рухомого складу для залізничних пасажирських перевезень.

Кабінет Міністрів на засіданні 11 серпня за поданням наглядової ради призначив Олександра Камишина новим виконуючим обов’язки голови правління АТ «Укрзалізниця».

 

www.ukrinform.ua