Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.10.2021

«Укрзалізниця» планує закупити 80 електропоїздів за 31,5 млрд грн

Аукціон з вибору постачальника рухомого складу призначено на 7 грудня. Термін поставки – до 2027 року

АТ «Укрзалізниця» планує закупити 80 електропоїздів для пасажирських перевезень загальною вартістю 31,5 млрд грн. Про це свідчить відповідний тендер у системі Prozorro.

Так, залізничний оператор має намір придбати:

  • 30 електропоїздів змінного струму для приміських пасажирських перевезень;
  • 30 електропоїздів постійного струму для приміських пасажирських перевезень;
  • 20 електропоїздів змінного струму для регіональних пасажирських перевезень.

Відповідно до тендерної документації, вагони мають бути обладнані пристроями для заряджання телефонів, моніторами та пристроями озвучення, бездротовим інтернетом. Крім цього, поїзди повинні мати місце для велосипедів, а також два туалети. Деякі вагони мають бути пристосовані для перевезення інвалідів – мати пандус, розширені дверні прорізи, спеціальні місця та інклюзивні туалети.

Гарантійний строк експлуатації рухомого складу має становити не менше 36 місяців з дня введення в експлуатацію.

Аукціон з вибору постачальника поїздів призначено на 7 грудня. Кінцевий термін подання заявок – 1 листопада. Рухомий склад має бути поставлений УЗ до кінця 2026 року.

Нагадаємо, в лютому «Укрзалізниця» оголосила тендер на закупівлю 100 пасажирських вагонів.

На початку березня «Укрзалізниця» надіслала комерційну пропозицію на поставку 100 пасажирських вагонів КВБЗ, Харківському вагонобудівному заводу, а також зарубіжним компаніям. Однак КВБЗ незабаром засумнівався у здатності виконати це замовлення УЗ за 6 місяців.

У травні торги за тендером не відбулися через недостатню кількість учасників. Крім КВБЗ, заявку на участь подавали CRRC Tangshan Co., Ltd. і ТОВ «Термінал-Захід», але ці компанії не допустили до участі в аукціоні через невідповідність тендерної документації.

15 червня стало відомо, що «Укрзалізниця» укладе договір з КВБЗ безпосередньо.

Також нещодавно АМКУ схвалив виділення фінансової допомоги для УЗ в розмірі 40,4 млрд грн на оновлення пасажирського рухомого складу до 2024 року. За рахунок цих коштів планується придбати 668 вагонів, 5 швидкісних поїздів, 43 приміських електропоїзда та 18 приміських дизель-поїздів. Поставка перших 20 вагонів очікується до кінця 2021 року.