Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.03.2021

«Укрзалізниця» у 2021 році планує оновити близько 1,2 тис. км колій

АТ «Укрзалізниця» у 2021 році для забезпечення безпеки руху поїздів і утримання інфраструктури із встановленими швидкостями руху планує оновити близько 1,2 тис. км колій.

Про це повідомила прес-служба УЗ.

Залізничний оператор має намір відремонтувати близько 400 км колій і майже 800 км – оновити середнім ремонтом.

У зимовий період УЗ провела підготовчі роботи на базах колійних машинних станцій. У тому числі зібрали 76 км нової рейково-шпальної решітки для проведення реконструкції колій і відремонтували майже 32 км застарілої рейково-шпальної решітки.

Також зібрано 205 комплектів нових стрілочних переводів та відремонтовано 43 комплекти застарілих стрілочних переводів.

Уже в квітні залізничники планують почати капітальні ремонтні роботи.

У 2021 році УЗ планує виконати ремонти колій у таких напрямках:

  • Дарниця – Гребінка;
  • Київ – Фастів – Жмеринка – Вапнярка – Одеса;
  • Знам’янка – Одеса;
  • Миронівка – П’ятихатки – Чаплине;
  • Козятин – Шепетівка – Здолбунів;
  • Кривий Ріг-Головний – Комиш-Зоря – Волноваха – Маріуполь;
  • Львів – Стрий – Чоп та ін.

За підсумками 2020 року «Укрзалізниця» відремонтувала понад 1,3 тис. км колій і 1,2 тис. комплектів стрілочних переводів. Це дало змогу забезпечити рух поїздів зі встановленими швидкостями та скасувати понад 2,2 тис. попереджень про обмеження швидкості руху поїздів.

У 2021 році УЗ має намір інвестувати в оновлення, капітальний ремонт, модернізацію рухомого складу та будівництво інфраструктури 27 млрд грн. Це в два рази більше, ніж у 2020 році.