Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.04.2023

«Укрзалізниця» в березні перевезла до Словаччини понад 1 млн тонн залізної руди

570 тис. тонн ЗРС відвантажено до словацького меткомбінату U.S. Steel Kosice, а понад 490 тис. тонн – чеським та австрійським отримувачам

АТ «Укрзалізниця» за підсумками березня 2023 року передала через прикордонні переходи зі Словаччиною понад 1 млн тонн залізної руди. Про це йшлося під час наради представників УЗ зі словацькими перевізниками, пише Rail.insider.

Загалом протягом березня поточного року «Укрзалізниця» перевезла на експорт 1,74 млн тонн залізної та марганцевої руди, збільшивши обсяги перевезень на 32,2% у порівнянні з лютим.

Як зазначив представник ZSSK Cargo Йозеф Вірба в ході наради, обсяги відвантажень української руди до Словаччини в березні – дуже хороший результат спільної роботи. Раніше такого досягти не вдавалось, додав він.

Словацький представник також зауважив, що в березні 2023-го 570 тис. тонн залізної руди прийняв металургійний комбінат Словаччини U.S. Steel Kosice.

Окрім того, понад 490 тис. тонн ЗРС призначалися для чеських меткомбінатів та австрійського отримувача Voestalpine. З них понад 65%, або майже 320 тис. тонн, направлено до чеської станції Trinec, де розташований один із провідних чеських меткомбінатів – Třinecké železárny.

«Це рекорд, який встановили колеги. Я не пам’ятаю, щоб цей отримувач приймав більше 300 тис. тонн  залізної руди останніми місяцями», – підкреслив Вірба.

Як повідомляв GMK Center, у березні 2023 року УЗ перевезла 12,2 млн тонн вантажів, що на 47% більше в порівнянні з відповідним місяцем 2022 року, та на 8,7% – порівняно з попереднім місяцем. На експорт за цей період відвантажили 5,3 млн тонн вантажів (+73,4% р./р. та +4% м./м.).

За січень-березень 2023-го залізничний оператор скоротив перевезення вантажів 38% р./р. – до 34,7 млн тонн. На експорт за цей період відвантажено 15,54 млн тонн вантажів.

 

gmk.center