Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.10.2021

Укрзалізниця закінчила вересень з прибутком та значно зменшила загальні збитки компанії у 2021 році

За підсумками роботи у вересні Укрзалізниця отримала прибуток — майже 321,9 млн грн. Завдяки цьому результату компанії вдалося суттєво скоротити збитки за підсумками 9 місяців роботи 2021 року.

Зокрема, впродовж січня — вересня 2021 року Укрзалізниця отримала 468,8 млн грн збитків, що у 3,6 разів менше, ніж у першому кварталі цього року та втричі менше першого півріччя. Фактично збитки скорочено на 1 млрд грн.

Таких результатів компанії вдалося досягти завдяки пожвавленню роботи вантажної вертикалі та збільшенню обсягів перевезень. Так, прибуток від вантажних перевезень склав за підсумками 9 місяців 2021 року понад 8,7 млрд грн, решта доходів отримана від іншої операційної діяльності.  Проте збиток від пасажирських перевезень — понад 10,1 млрд грн.

На думку фахівців фінансової вертикалі компанії, при стабільній ситуації в економіці та сталому курсі іноземних валют товариство закінчить 2021 рік із позитивним фінансовим результатом. Крім того, компанія планує отримувати додаткові надходження від реалізації непрофільних активів, зменшення витрат на електроенергію, оскільки відтепер купує її напряму у державного виробника НАЕК «Енергоатом».

Як повідомлялося раніше, у вересні перевізник вийшов на рекорд останніх 5 років за показником середньодобового навантаження.

 

www.uz.gov.ua