Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.02.2020

Уряд дав старт Державній програмі “Доступні кредити 5-7-9%”

Сьогодні Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук разом з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства і Міністерством фінансів дали старт та презентували державну програму “Доступні кредити 5-7-9%”, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Мета цієї ініціативи уряду – надати державну підтримку мікро- та малому бізнесу в Україні, що у світі є основою успішної економіки. Прем’єр-міністр України наголосив, що за 5 років сума виданих доступних кредитів сягне 30 млрд грн.

 “Уряд працює над тим, щоб вартість кредитів знижувалась, і ми вже маємо певні успіхи. За останні шість місяців вартість кредитів в банках істотно зменшилась, але для масштабних змін Уряд прийняв рішення компенсувати частини відсоткової ставки таким чином, щоб людина фактично змогла отримати кредит під 5-7-9 відсотків в залежності від того, яку кількість робочих місць буде створювати нова справа. Для нас важливо надати підприємцям більше ресурсів, більше свободи і більше можливостей”, – коментує проект Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук

Нова програма передбачає не лише фінансову підтримку підприємців – вона стає ще однією складовою еко-системи державної підтримки розвитку бізнесу в Україні. Наприклад, передбачена можливість для підприємців пройти безкоштовне навчання, щоб підвищити свої бізнес-компетенції та покращити перспективу створення успішного бізнес-проекту.

“Задля розвитку та підтримки бізнесу ми вже маємо потужну еко-систему, новим компонентом якої стала програма доступних кредитів 5-7-9. Основними складовими еко-системи є інформація, інноваційність та фінанси – фундаментальні ресурси для бізнесу. Рішення, що пропонує вся ця система загалом чи окремі її компоненти, будуть корисні як новачку, так і вже досвідченому підприємцю”, – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов.

Прем’єр-міністр підкреслив, що ті, хто не готовий взяти кредит, може пройти безкоштовне навчання. Програма Доступні кредити 5-7-9% – лише перший пазл великої державної програми доступного кредитування-2020, Року Ефективності України.