Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.08.2022

Уряд дозволив аграріям не повертати державі кошти за знищені загарбниками елеватори

Кабінет Міністрів дозволив українським аграріям не повертати кошти, отримані за програмою державної підтримки тваринництва та будівництва елеваторів, якщо відповідні активи знищені внаслідок збройної агресії рф.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова під №960 оприлюднена на урядовому порталі.

Рішенням уряду передбачається, що підприємство або сільськогосподарський товаровиробник не повертають отримані бюджетні кошти, які вони отримали в межах державної допомоги, за біологічні активи та зерносховища, знищенні внаслідок воєнних дій. Зокрема, в разі:

  • зменшення поголів’я закуплених племінних тварин, кіз, овець чи прирощеного поголів’я корів власного відтворення, за які було отримано бюджетні кошти;
  • вибуття зі стада окремих тварин, за які було отримано бюджетні кошти, з причин набуття хвороби, що унеможливлює отримання від неї основного виду продукції;
  • неможливість використання за цільовим призначенням об’єкта та/або об’єкта із зберігання та переробки зерна, вартість якого була частково відшкодована, у зв’язку зі втратою, знищенням або пошкодженням такого об’єкта.

Для цього аграрії повинні мати документи з обліку довгострокових та поточних біологічних активів у сільгосппідприємствах та/або складеним в установленому порядку документом про обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок військової агресії російської федерації.

Як повідомлялось, Міністерство аграрної політики та продовольства України 12 серпня запустило онлайн-платформу для підтримки аграрних виробників – Державний аграрний реєстр (ДАР). В ньому вже зареєструвалося понад 5 тисячі аграріїв.

З 1 вересня українські аграрії зможуть податися в Державному аграрному реєстрі на дві програми з державної підтримки: на дотацію за утримання корів та виплату на гектар землі.

 

www.ukrinform.ua