Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.01.2020

Уряд Китаю з 1 січня знизить імпортні тарифи на широкий асортимент товарів

Влада Китаю відкриває ринок в очікуванні уповільнення економічного зростання в 2020 році до 6% і нижче. 

Уряд Китаю з 1 січня знизить імпортні тарифи на широкий асортимент товарів, включаючи продукти харчування, товари народного споживання і запчастини для виробництва смартфонів.

Про це повідомляє nv.ua.

Міністерство фінансів КНР 23 грудня опублікувало список з 859 видів продуктів, для яких будуть знижені імпортні мита. Він, зокрема, містить заморожену свинину через дефіцит м’яса, викликаного спалахом африканської чуми свиней.

За підрахунками агентства, в 2018 році імпорт перерахованих товарів становив близько $389 млрд.

Хоча цей крок не має прямого стосунку до торгової війни між США і Китаєм, він підтримує заяву уряду КНР про подальше відкриття своєї економіки, оскільки він проводить операцію з адміністрацією президента Дональда Трампа.

Очікується, що в 2020 році економічне зростання в Китаї сповільниться до 6% або нижче, і влада зацікавлена у зниженні вартості імпортних споживчих товарів.

З 2017 року Китай скорочує імпортні тарифи на споживчі товари, включаючи вино, дитячі товари, віскі і морепродукти.

У 2020 році в цей список увійдуть ліки для лікування астми та діабету, камери для смартфонів, скло, що використовується в рідкокристалічних дисплеях, екрани з органічними світлодіодами (OLED), а також обладнання для тестування і сортування мікросхем.