Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.10.2021

Уряд оцінює зростання економіки за 8 місяців у 2,9%

За розрахунками Міністерства економіки, за січень – серпень 2021 року зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) становило 2,9%.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в огляді економічної активності за серпень, оприлюдненому на сайті міністерства.

Зазначається, що, за розрахунками Мінекономіки, за 8 місяців 2020 року ВВП зріс на 2,9%, тоді як за 7 місяців 2021 року зростання становило 2,1%, а за 8 місяців 2020 року фіксувався спад на 5,7%.

Позитивний внесок у динаміку зведеного індексу виробництва (ЗІВ) та ВВП сформували промисловість (як за рахунок сприятливої кон’юнктури на зовнішніх сировинних ринках, так і продовження відновлення попиту з боку основних користувачів) та сільське господарство (за рахунок вищої врожайності та збільшення площ збирання врожаю порівняно з минулим роком).

Також позитивний внесок у розвиток економіки зробили будівельна галузь, у тому числі завдяки запуску державної програми з іпотечного кредитування та активного фінансування проєктів «Великого будівництва», і транспортна галузь.

При цьому, зауважили в Мінекономіки, наявне відновлювальне зростання не дозволяє говорити про повноцінне посткризове оздоровлення економіки.

“Для цього необхідно більше часу”, – вважають у міністерстві. Крім того, внутрішнє відновлення економіки перебуває під впливом глобальних змін та ризиків.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держстату, валовий внутрішній продукт (ВВП) України за другий квартал 2021 року збільшився на 5,7% порівняно із другим кварталом 2020 року.

 

www.ukrinform.ua