Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.03.2023

Уряд пропонує українським жінкам програми для інтеграції в ринок праці та підприємництво, – Юлія Свириденко

Уряд пропонує українським жінкам низку програм для інтеграції в ринок праці та підприємництво, а також шукає партнерів для їх реалізації. Про це заявила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко під час зустрічі з представницею ООН Жінки в Україні Сабін Гюнеш. 

“Підвищення рівня зайнятості – один з пріоритетів для Уряду. Ми запустили низку програм, спрямованих на підтримку бізнесу та покращення ситуації на ринку праці. Серед них програма залучення жінок до підприємництва – надання мікрогрантів для розвитку малого й середнього бізнесу, плануємо таку ж для ветеранського бізнесу. Також маємо кілька програм сприяння працевлаштуванню і перенавчанню жінок, щоб підвищити їх конкурентність на ринку праці. Ми готуємось до підтримки тих жінок, які повернуться з-за кордону, куди виїхали через війну, та залучення їх до відновлення країни. Наразі шукаємо партнерів для реалізації цієї політики”, – зазначила Юлія Свириденко. 

Зокрема, діють програми фінансового стимулювання роботодавців брати на роботу жінок. З минулого року роботодавець може отримати від держави компенсацію за працевлаштування внутрішніх переселенців. З цього року – компенсацію за працевлаштування одиноких жінок з дітьми.

“Жінки, що мають підприємницький хист, можуть взяти мікрогрант до 250 тис грн на старт або розвиток бізнесу за програмою “Власна справа”. Минулого року заяви на отримання мікрогрантів подали понад 6 тисяч жінок, майже півтори тисячі з них отримали таку фінансову підтримку від держави. 49% успішних грантових заявок минулого року – від жінок. Найближчим часом ми плануємо розширити цю програму і дамо можливість дружинам ветеранів взяти грант на вдвічі більшу суму для розвитку сімейного бізнесу”, – розповіла заступниця Міністра економіки Тетяна Бережна. 

Окрім того, жінки можуть скористатися програмами перекваліфікації, щоб отримати більш затребувану на ринку праці спеціальність. Зокрема, з квітня буде запущено нову грантову програму «Старт в IT», за якою можна буде отримати грант для навчання у сфері інформаційних технологій. Діють програми перенавчання в Центрах профтехнічної освіти при Державній службі зайнятості, також можна отримати ваучер на перенавчання.

Довідково

Структура ООН Жінки працює в Україні з 2015 року, Офіс організації в країні було відкрито у 2018 році. Наразі її сфера діяльності в Україні передбачає надання цільової допомоги національним партнерам за трьома тематичними напрямками, визначеними у діючій Стратегічній записці (2018 – 2022 роки): Жінки, мир та безпекаЛіквідація насильства щодо жінок та дівчатВрядування, лідерство та участь.

 

me.gov.ua