Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.07.2022

Уряд спростив оформлення документів для реєстрації пестицидів та агрохімікатів

Кабінет Міністрів України спростив для бізнесу процедуру оформлення дозвільних документів для реєстрації пестицидів та агрохімікатів на період воєнного стану.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, передає Укрінформ.

«Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку проведення випробувань та державної реєстрації пестицидів і агрохімікатів. Цим рішенням він спростив для бізнесу оформлення дозвільних документів та узгодив проведення цих процедур із вимогами Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та постачання сільськогосподарської продукції під час воєнного стану», – йдеться в повідомленні.

Як зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, відтепер на період воєнного стану і протягом 90 днів після його скасування для реєстрації пестицидів та агрохімікатів не потрібен висновок Держпродспоживслужби про проведення санітарно-епідеміологічної експертизи.

У Міндовкіллі підкреслили, що до отримання висновку експертизи треба буде повернутися, коли минуть 90 днів після скасування воєнного стану.

Як повідомлялося, Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відновила прийом заяв на видачу висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Надання цієї послуги було припинене з початку введення воєнного стану в Україні.

 

www.ukrinform.ua