Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.04.2022

Уряд відновив громадський контроль за державними закупівлями

Кабмін ухвалив рішення, яким мінімізуються ризики та ініші маніпуляції із завищення цін на товари.

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до постанови від 2 березня 2022 р. № 185 про здійснення публічних закупівель в умовах воєнного стану, замовник такої закупівлі тепер зобов’язаний оприлюднювати повідомлення про неї протягом 5 днів після погодження цін на товари. Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури у Телеграмі.

Зазначається, що йдеться про тристоронні договори, замовниками яких виступають обласні військові адміністрації, а платником — Укрзалізниця за рахунок бюджетних коштів. За такими договорами відбувається закупівля продовольчих товарів і пакувальних товарів, санітарно-гігієнічних товарів, пального, лікарських засобів, вакцин, медичних виробів та обладнання, будівельних матеріалів для першочергових робіт на пошкоджених бойовими діями об’єктах.

При цьому визначення кола постачальників, цін, обсягів закупівель, умов попередньої оплати віднесено (залежно від категорії товарів) до компетенції Мінагрополітики, МОЗ, Міненерго, Мінекономіки, Мінрегіону, Держпродспоживслужби.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів, що раніше замовник такої закупівлі не був зобов’язаний публікувати договір одразу та мав це зробити протягом 20 днів після завершення воєнного стану.

“Спільно з Prozorro ми запропонували ухвалити постанову, яка дозволяє оперативно оприлюднювати важливі для громадського контролю дані про товари та ціни на них. Таким чином ми зможемо мінімізувати ризики, встановлюючи запобіжник від завищених цін на товари та інших маніпуляцій. Водночас така чутлива інформація, як список постачальників та їхні контактні дані, за наявних обставин має залишатися закритою”, – пояснив він.

 

www.ukrinform.ua