Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.02.2020

Уряд vs «зелений» тариф. Хто переміг і що вирішили?

Мінекоенерго знаходиться в діалозі з інвесторами в сонячні і вітряні електростанції (СЕС, ВЕС) з пошуку компромісу щодо взятих раніше державою зобов’язань щодо забезпечення для них високих «зелених» тарифів.

Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, пише BuildPortal.

«Ми передбачаємо серйозні проблеми з тим, щоб обслуговувала наша енергетика такі високі зобов’язання. Ми знаходимося в діалозі з ринком. Ми з ЄБРР та іншими шанованими нашими інвесторами постійно обговорюємо можливий компроміс і домовленість, щоб не допустити ретроспективної зміни правил», – сказав він.

Також Гончарук наголосив на тому, що Кабмін не підтримує ретроспективну зміну правил.

За його словами, Мінекоенерго побудувало модель ринку і показало всю економіку інвесторам.

Нагадаємо: проєкт №2543  Закону України «Про внесення змін у деякі закони України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері відновлювальної енергетики» був зареєстрований у Верховній Раді 6 грудня. За словами співавторки законопроєкту, народного депутата Людмили Буймістер, він є компромісним, а умови реструктуризації «зеленого» тарифу погоджені з ключовими гравцями ринку відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Проти нього виступило Міненерго та закликало народних депутатів не підтримувати законопроєкт про відновлювану енергетику, натомість Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА) просить не зволікати з його прийняттям.

Як повідомлялося, у 2020-му Україна має виплатити інвесторам «зеленої» генерації близько 42 млрд грн.