Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.02.2020

Уряд визначив 6 основних напрямів підтримки аграріїв на 2020 рік

19 лютого, на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову, якою визначаються напрями підтримки аграріїв у 2020 році за програмою 1201150 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників». Для реалізації цієї програми у Державному бюджеті закладено 4 млрд грн.

«Прийняття постанови офіційно затверджує напрями підтримки аграріїв у 2020 році. Після завершення консультацій з профільними асоціаціями ми виокремили ті напрями, які, з одного боку, є актуальними та економічно-ефективними для аграрної галузі, а з іншого – відповідають запитам самих сільгоспвиробників», – прокоментував рішення Уряду заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Зокрема, постановою передбачено:

·         державну підтримку розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції;

·         фінансову підтримку розвитку фермерських господарств;

·         часткову компенсацію вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;

·         фінансову підтримку заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів;

·         фінансову підтримку розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства;

·         надання сімейним фермерським господарствам додаткової фінансової підтримки через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів/голови сімейного фермерського господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

«Напрям «здешевлення кредитів сільськогосподарським товаровиробникам для купівлі землі сільськогосподарського призначення» буде додано до програми підтримки сільгоспвиробників після схвалення народними депутатами законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», – додав Тарас Висоцький.

Визначення скільки коштів на який напрям піде з передбачених 4 млрд грн відбудеться відповідно до внутрішнього наказу Мінекономіки.

Джерело: Мінекономіки.