Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.06.2020

Уряд визначив механізм компенсації українській стороні витрат на реалізацію Дунайської транснаціональної програми за рахунок коштів ЄС

25 червня Уряд затвердив Порядок відшкодування партнерами проектів та бенефіціаром технічної допомоги неналежно витрачених коштів Європейського Союзу на фінансування Дунайської транснаціональної програми.

Такий порядок розроблено з метою виконання міжнародних зобов’язань, передбачених Угодою про фінансування Дунайської транснаціональної програми, укладеної між Урядом України та Європейським союзом.

В прийнятій постанові, розробленій Мінрегіоном, визначено процедуру відшкодування українськими бенефіціарами, які реалізують проекти в рамках Дунайської транснаціональної програми у Закарпатській, Івано-Франківській, Одеській та Чернівецькій областях, неналежно витрачені кошти Європейського Союзу.

«Прийнята постанова сприятиме початку процесу компенсації українським бенефіціарам проектів понесених ними витрат за рахунок коштів ЄС, а також забезпечить можливість подальшої участі України в Програмі та реалізації проектів транскордонного співробітництва, спрямованих на вирішення актуальних проблем розвитку чотирьох українських областей», – зауважив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Довідково

У грудні 2017 року в рамках робочого візиту делегації Уряду України до Брюсселю, Україна та Європейський Союз підписали Угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми, яка ратифікована Верховною радою України 19 вересня 2018 року, що створило правові підстави для компенсації витрат українських бенефіціарів (партнерів) проектів, понесених під час реалізації відповідних проектів транскордонного співробітництва, за рахунок європейських коштів на загальну суму до 5 млн євро.

20 листопада 2019 р. Урядом затверджено Порядок функціонування системи управління та контролю за виконанням Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми (Interreg V-В Danube — CCI 2014TC16M6TN001).

Джерело: Урядовий портал.