Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.08.2020

Уряд запроваджує процес надання транзитних спрощень для приєднання України до режиму спільного транзиту NCTS

12 серпня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо запровадження процесу надання транзитних спрощень, що стане наступним етапом імплементації положень Конвенції про процедуру спільного транзиту до митного законодавства України та приєднання до Нової Комп’ютеризованої системи транзиту (NCTS).

Постановою врегульовано процедуру та алгоритм проведення митними органами оцінки відповідності підприємства умовам для надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення, а також затверджено форми документів, необхідні для надання таких дозволів.

Проект прийнятої постанови «Про деякі питання надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення» розроблено Мінфіном спільно з Держмитслужбою та опрацьовано з експертами Єврокомісії. Таке рішення направлене на подальше виконання митних зобов’язань за Угодою про Асоціацію між Україною та ЄС.

Приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту та NCTS надасть можливість митним органам України запровадити обмін митною інформацією з 35 країнами у режимі реального часу, зменшити затримки вантажів на кордоні через підвищення ефективності здійснення аналізу ризиків та визначення переліку необхідних контрольних процедур щодо товарів ще до їх прибуття на митний кордон України.

Практична реалізація євроінтеграційних проектів, зокрема, NCTS, сприятиме формуванню безпечних ланцюгів постачання товарів, наданню суттєвих спрощень митних формальностей для підприємств з високим ступенем довіри, підвищенню ефективності ведення їх бізнесу за рахунок економії часових та фінансових витрат.

Нагадаємо, що на минулому тижні Уряд затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій окремих типів.

Джерело: Урядовий портал.