Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2023

Уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік

Уряд затвердив бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік, в якому передбачені видатки на реалізацію активних програм зайнятості та надання українцям мікрогрантів на започаткування і розвиток власної справи. Таке рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів України 31 січня 2023 року.

«Прийняття бюджету Фонду дозволить забезпечити виплату матеріального забезпечення і надання послуг, передбачених законодавством про зайнятість населення і загальнообов’язкове соціальне страхування на випадок безробіття. Також з цього фонду у 2023 році фінансуватиметься надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу за урядовою програмою єРобота, що спрямована на активізацію підприємництва та сприяння зайнятості населення», – розповіла  Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр  економіки України Юлія Свириденко.

Для тих, хто опинився без роботи, фонд фінансує виплату допомоги по безробіттю; отримання послуг з професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації або профорієнтації, а також послуг з пошуку підходящої роботи та інших заходів зі сприяння у працевлаштуванні. Для роботодавців з фонду виплачують компенсацію витрат на нові робочі місця; компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове Державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних на оплату праці, в тому числі за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб; виплату допомоги по частковому безробіттю.

Зокрема, бюджетом Фонду на 2023 рік передбачено 11,9 млрд грн – на виплату матеріального забезпечення на випадок безробіття, соціальні послуги та активні програми  зайнятості, допомогу по частковому безробіттю, 1,8 млрд грн – на надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

Нагадаємо, раніше Уряд вдосконалив програми грантової підтримки бізнесу єРобота щодо  надання мікрогрантів та грантів на розвиток садівництва і тепличного господарства, що забезпечить стабільність фінансування програм та їх сталу реалізацію.

 

me.gov.ua