Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.09.2022

Уряд затвердив механізм для налагодження безперебійного агроекспорту під час війни

10 вересня 2022 року Кабмін прийняв постанову № 1029 щодо забезпечення транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів. Документом вносяться зміни до пункту 1 постанови Кабінету міністрів України від 1 квітня 2022 року № 398. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що її підписано відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 липня 2022 року № 626 «Про делегацію Уряду України для участі у багатосторонніх переговорах з підготовки та узгодження проекту Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів», та створення умов, що сприятимуть безперебійному експорту сільськогосподарської продукції рослинного походження морськими шляхами з українських морських торговельних портів «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний».

Як повідомляється, у рамках реалізації зазначеної Ініціативи виникли нові бар’єри, пов’язані, у тому числі, з необхідністю пришвидшення проходження вантажів «морським зерновим коридором» та оптимізації проведення необхідних фітосанітарних процедур зі знезараження вантажів (фумігації) на вимогу країн-партнерів в міжнародній торгівлі.

Зазначається, що постановою передбачається: з метою надання можливості проведення фумігації вантажів з продукцією рослинного походження, які належать до товарних позицій 1001, 1003, 1005, 1201 та 1205 згідно з УКТЗЕД, за межами митної території України, а не виключно всередині країни, як це передбачено на сьогодні.

Зокрема, усунення таких бар’єрів можливе шляхом створення можливості проведення фумігації вантажів на вимогу країни-імпортера як на території Україні, так і за її межами.

 

agropolit.com