Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.08.2020

Уряд змінив формулу розрахунку покриття собівартості електроенергії «Енергоатома»

Уформулі розрахунку ціни атомної електроенергії для покриття собівартості, що забезпечуватиме беззбиткову діяльність «Енергоатома», буде використовуватись не повна, а виробнича собівартість.

Відповідне рішення прийняв сьогодні Кабінет Міністрів та вніс зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів в процесі функціонування ринку електричної енергії (затвердженого постановою Уряду від 5 червня 2019 року № 483).

«Зміна стосується пункту 9. З метою більш коректного розрахунку показника собівартості пропонується у формулі визначення ціни покриття собівартості використовувати не повну, а виробничу собівартість. Таким чином, для визначення ціни собівартості виключаються види діяльності НАЕК «Енергоатом», які не стосуються функціонування ПСО. Зокрема, діяльність Ташлицької ГАЕС, Олександрівської ГЕС та теплопостачання міст-супутників», – зазначив заступник Міністра енергетики Юрій Бойко.

Нагадаємо, «Енергоатом» виступив з ініціативою продажу половини своєї електроенергії за 1 коп/кВт*год для задоволення потреб побутових споживачів. Уряд погодився з такою ініціативою, закріпивши її відповідним рішенням, а також встановив гарантії для беззбиткової діяльності компанії.

Джерело: Урядовий портал.