Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.03.2023

USAID надасть аграріям насіння соняшника та добрива

Програма USAID АГРО надасть добрива та насіння соняшника агровиробникам: з 1 по 14 березня триває реєстрація заявок у ДАР.

Про це повідомляє пресслужба Програми USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО.

Агровиробники, які обробляють від 5 до 500 га, можуть отримати міндобрива або насіння соняшника від Програми USAID АГРО у межах ініціативи USAID на підтримку стійкості агросектору (Agriculture Resilience Initiative) – AGRI-Україна. Проект здійснюється у співпраці з Міністерством аграрної політики та продовольства України. Заявки приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 14 березня 2023.

Щонайменше 6 800 агроММСП отримають загалом 6 тис тонн мінеральних добрив для підживлення озимих культур і основного та припосівного внесення на ярі культури, а також насіння соняшника для класичної технології вирощування на площі 28 тис га.

Допомога буде надана за однією з трьох опцій на вибір заявника:

  • або 1 тонну мінеральних добрив для підживлення озимих культур (Сульфат амонію ((NH4)2SO4), Nitrogen 21%, Sulfur 24%)
  • або 1 тонну мінеральних добрив для основного та припосівного внесення на ярі культури (Нітроамофоска NPK 16:16:16 або Карбамід (СО(NH2)2), Nitrogen 46,2%)
  • або до 25 посівних одиниць насіння соняшника компанії Лімагрейн (гібриди, призначені для класичної технології вирощування у розрахунку 1 посівна одиниця на 2 га).

Учасники мають забезпечити логістику доставки добрив/насіння з обласних пунктів розподілення власним транспортом/коштом.

Подати заявку можна в ДАР у розділі «Доступні програми» – «Отримання від Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) добрив та насіння соняшника». Заявку за цим конкурсом можуть подати агровиробники, які:

• Зареєстровані як юридичні особи, або фізичні особи – підприємці, в тому числі сімейні фермерські господарства.

• Мають загальну площу земельних ділянок у власності та/або в оренді від 5 до 500 га, розташовані в наступних областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Київська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська.

• Зареєстровані у ДАР https://www.dar.gov.ua. Заявники зможуть обрати один з трьох видів допомоги: мінеральні добрива для підживлення озимих культур або мінеральні добрива для основного та припосівного внесення на ярі культури або насіння соняшнику.

• Відповідають іншим вимогам: не здійснюють господарську діяльність на окупованих територіях, території рф та білорусі; не є об’єктом санкцій відповідно до українського законодавства тощо (повний перелік вимог у ДАР).

 

agrotimes.ua