Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2022

USAID надасть до 36,6 млн грн субгрантів на пілотні проєкти водокористувачів в Одеській та Черкаській областях

Американська програма USAID з аграрного та сільського розвитку має намір відібрати дві організації водокористувачів (ОВП) в Одеській та Черкаській областях для реалізації двох пілотних проєктів із відновлення або модернізації зрошувальних систем.

Як повідомляється на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України у середу, до 30 листопада USAID приймає від ОВП концепції проєктів на отримання субгрантів. За підсумками їхніх розглядів переможцям конкурсу буде виділено до 36,6 млн грн (до 18,3 млн грн на один субгрант однієї організації водокористувачів).

“Метою цих субгрантів є просування процесу земельної реформи, сприяння інноваціям у зрошенні, розширення прав та можливостей земле- та водокористувачів, допомога їм при введенні сучасного зрошення через впровадження нових технологій та автоматизацію зрошення, закупівлю та встановлення енерго- та водозбережного обладнання для скорочення втрат води , зменшення споживання енергії та збереження родючості ґрунту”, – зазначається у повідомленні відомства.

Мінагрополітики уточнило, що Одеську та Черкаську області відібрано для пілотних проєктів, оскільки в них не точаться бойові дії з російськими окупантами, проте зрошувальні системи на цих територіях потребують відновлення чи модернізації.

Водночас ОВП, що претендує на отримання субгранту, має обробляти не менше 200 га та підтвердити здатність профінансувати не менше 30% від жаданого бюджету субгрантового проєкту.

Мінагрополітики уточнило, що USAID планує надати фінансування для таких видів діяльності: модернізацію насосних станцій; придбання/заміни дощувальної техніки; будівництва інфраструктури крапельного зрошення; встановлення системи водообліку; заміни зрошувальних трубопроводів; проведення протифільтраційних заходів на відкритих каналах; придбання обладнання обслуговування зрошувальної мережі; пристрої системи дистанційного керування поливом або моніторингу вологості ґрунту; будівництва поливу для тепличного комплексу; пристрої сплінклерного поливу для саду.

 

interfax.com.ua