Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.05.2023

USAID передало Укрзалізниці 105 генераторів для забезпечення безперервних пасажирських та вантажних перевезень

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID – US Agency for International Development) передало Укрзалізниці 105 дизель-генераторів на суму 2,7 мільйона доларів. Передача цих генераторів є частиною спільної роботи Міністерства відновлення, Укрзалізниці та американських партнерів з підготовки української транспортної мережі до зими та можливих у цей період складнощів з енергозабезпеченням.

Доставку генераторів анонсували сьогодні Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, голова правління Укрзалізниці Євген Лященко та Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк.

«Українська залізнична мережа є однією з найрозгалуженіших в Європі, має понад 20 тисяч кілометрів колії, з яких 45% електрифіковано. Генератори, надані USAID у рамках Проєкту енергетичної безпеки, будуть встановлені на ключових станціях основних маршрутів руху пасажирських і вантажних потягів. Вони допоможуть підготувати Укрзалізницю до зими, забезпечити резервне електропостачання для тягових підстанцій, залізничної автоматики та телекомунікаційних пристроїв, і підтримувати безперебійний оперативно-технологічний зв’язок з суміжними операторами системи розподілу», – зазначив Олександр Кубраков.
Передбачається, що передані генератори дозволять забезпечити резервне електропостачання для понад 100 тисяч споживачів та сприятиме безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України.
«З початку повномасштабної війни Росії проти України, Сполучені Штати підтримують Україну, щоб забезпечити безперебійну роботу об’єктів критичної інфраструктури, одним з яких є «Укрзалізниця». Уряд США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надав сто генераторів державному залізничному перевізнику «Укрзалізниця», які є частиною понад 3300 наданих Україні генераторів з початку повномасштабної війни Росії проти України. Ці генератори посилять енергетичну стійкість Укрзалізниці шляхом резервування електропостачання для понад 100 тис. споживачів і сприяння безперебійному перевезенню пасажирів і вантажів у межах України. Уряд США продовжує підтримувати Україну у забезпеченні її хороброї нації всіма необхідними ресурсами для побудови мирного, безпечного та стабільного майбутнього», – прокоментувала Бріджит Брінк.
Генератори, надані USAID «Укрзалізниці», дадуть змогу безперебійно перевозити пасажирів і вантажі до України та з України, що є вкрай важливим для зміцнення економіки країни.

Ця зима показала, що ми маємо бути готові до будь-яких викликів. Не лише забезпечувати безперебійну роботу УЗ, але й виконувати соціальну функцію для наших людей. Незважаючи на постійні обстріли, не було скасовано жодного поїзда, наші вокзали стали справжніми «Фортецями незламності», де завжди були світло й тепло. Величезну допомогу ми отримали та продовжуємо отримувати від наших партнерів. Особливо хочу подякувати Агентству США з міжнародного розвитку та посольству США в Україні, які не припиняють співпрацю з метою забезпечення потреб української залізниці в обладнанні, необхідному для стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення електроенергією станцій систем розподілу та безпеки руху поїздів. Чергова партія промислових генераторів буде використана на таких об’єктах у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Київській і Львівській областях», – зазначив Євген Лященко.

USAID та Укрзалізниця продовжуватимуть співпрацю з метою задоволення потреб української залізниці для стабільної роботи об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення електропостачання для станцій систем розподілу та безпеки руху залізничного транспорту.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) є провідним агентством з розвитку Уряду США. USAID співпрацює з Україною з 1992 року, підтримуючи Україну у нарощуванні спроможності чинити опір російській агресії та просуванні її демократичного й економічного розвитку.

Від 24 лютого 2022 року, з початку повномасштабної війни росії проти України, USAID надав 16,75 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки, 1,4 мільярда доларів гуманітарної допомоги та понад 1 мільярд доларів допомоги на розвиток.

mtu.gov.ua