Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.03.2023

USAID поширює нову технологію експорту зерна

30 березня Проєкт USAID “Економічна підтримка України” (Проєкт USAID) запрошує експортерів зернових та олійних культур дізнатися про нову технологію експорту зерна.

Про це повідомляє пресслужба Проєкту.

Захід буде цікавим для агровиробників, зареєстрованих в Україні, які мають власні потужності та експортують зерно не менше 200 000 тонн на рік. Для збільшення обсягів експорту, зокрема об’ємів перевезення зерна залізницею, Проєкт USAID пропонує використовувати нову технологію – великі багаторазові м’які контейнери (максібеги). В один максібег вміщується 14 тонн зерна. Наразі їх вже успішно використовує компанія “Agromino”. Використання максібегів є поширеною практикою в США та країнах ЄС, але для України ця технологія є новою. Завдяки їй експортер зможе оперативно відвантажувати зерно своїм клієнтам і відправляти його залізницею до країн Європейського Союзу. Під час повномасштабного вторгнення Росії, в умовах блокування морських портів України Росією така можливість може допомогти в експорті зерна та збільшити об’єми його вивозу залізничними шляхами.

Під час заходу виробник максібегів – компанія з Дніпра “Arivapak” – розповість про особливості цих мішків, їх характеристики, агроекпортер “Agromino” поділиться досвідом їх використання.

Проєкт USAID закупив 800 максібегів, які може передати зацікавленим експортерам зернових та олійних культур. Долучайтеся до заходу, щоб більше дізнатися про нову для України теїнологію, досвід використання максібегів та мати можливість подати заявку на їх безкоштовне отримання.

Щоб долучитися до заходу, пройдіть, будь ласка, реєстрацію за посиланням: https://forms.office.com/r/mzJNnLyJbq. Зареєстровані учасники отримають посилання на захід, який відбудеться 30 березня, об 11:00 на платформі MS Teams.

Така допомога агровиробникам – частина Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні, яку реалізує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Вона спрямована на те, щоб допомогти Україні збільшити потенціал для виробництва, зберігання, транспортування та експорту зерна.

Проєкт USAID просуває цю технологію перевантаження зерна, щоб допомогти експортерам сільськогосподарської продукції дізнатися про нові можливості, прискорити експорт зерна та дозволити Україні здійснювати поставки та гарантувати глобальну продовольчу безпеку навіть під час війни.

Нагадаємо, USAID допомогло у створенні цілодобового Центру підтримки виробничих підприємств. Також ми писали, що херсонський агровиш отримав від USAID методології для майбутніх фахівців із землеустрою.

 

agrotimes.ua