Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.03.2022

Усі діючі АЕС України продовжують стабільно працювати

В Україні станом на 9:00 16 березня продовжують стабільно працювати чотири діючі атомні електростанції.

Про це повідомляє НАК “Енергоатом” у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Станом на 09:00 16 березня 2022 року всі чотири діючі атомні електростанції України продовжують стабільно виробляти електричну енергію. Їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни”, – йдеться в повідомленні.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій та прилеглих до них територіях, за даними НАК не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

“В умовах воєнного стану та повномасштабної агресії росії НАЕК «Енергоатом» посилив контроль і визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими. Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом та контролем”, – відмітили в Енергоатомі.

Зазначається, що станом на ранок 16 березня на території Запорізької АЕС з пів сотні одиниць ворожої техніки та безліч російських військових, багато вибухівки та зброї. Загарбники продовжують підривати на території станції снаряди та міни, що не розірвалися, коли вони її обстрілювали. Вибухи чути далеко за межами майданчику АЕС.

“Всі 6 енергоблоків Запорізької АЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, проте всі технічні рішення персонал вимушений погоджувати з командиром загарбників. Працівники станції перебувають під сильним психологічним тиском з боку окупантів, весь персонал по прибутті на станцію ретельно перевіряється озброєними терористами. Внаслідок цього ядерна та радіаційна безпека – під загрозою”, – наголошують в НАК.

Через фактичну блокаду Енергодару продовжуються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності.

“Психологічний стан працівників АЕС і мешканців міста – складний, але Перемога буде за нами. Наближаємо її разом!”, – підкреслюється в повідомленні НАК “Енергоатом”.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. ЧАЕС була захоплена російськими військами ще в перший день агресії – 24 лютого.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

 

www.ukrinform.ua