Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.02.2021

Успішні кейси цифровізації країн: Михайло Федоров зустрівся з Послом Данії Олє Егбергом Міккельсеном

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на онлайн-зустрічі з Послом Королівства Данії Олє Егбергом Міккельсеном обговорили напрямки подальшої співпраці у сфері електронного урядування, а також поділилися досвідом цифровізації країн.

У 2020 Данія посідала перше місце у рейтингу ООН з розвитку е-урядування. Це одна з найбільш цифровізованих країн світу. Наприклад, у минулому році 91% усього населення Данії спілкувалися з державою через онлайн-засоби — онлайн-послуги, електронну пошту тощо.

“Сьогодні нас найбільше цікавить, як ми зможемо збільшити ефективність надання державних послуг онлайн. Тому для нас досвід Данії — країни номер один за цифровізацією у світі — є найважливішим. Вдячний вам за бажання ділитися цим досвідом. Ми будемо робити все, щоб наша співпраця була плідною”, — заявив Михайло Федоров.

Україна швидко рухається до побудови цифрової держави. Міністр цифрової трансформації також розповів про унікальну організаційну структуру, яку вдалося побудувати Мінцифри. Зокрема, про CDTO — цифрових заступників, які вже працюють у кожному міністерстві і поступово з’являються в обласних адміністраціях та міських радах. Тепер є вся необхідна інфраструктура, щоб масштабувати проекти та втілити ті цілі, які перед собою поставило Мінцифри. Крім того, Михайло Федоров зауважив, що Україна — перша країна у світі з цифровими паспортами та четверта у Європі з цифровими водійськими посвідченнями.

Посол Данії також поділився досвідом країни у напрямі діджиталізації. Розповів про проекти цифрової трансформації. А також про те, як у Данії переводять послуги в онлайн та про державну систему електронної ідентифікації NemLog-In.

Крім того, особливістю впровадження електронного урядування у Данії є система цифрової освіти громадян, яка навчає як користуватися онлайн послугами. Спільно з громадським сектором розробили курси для різного рівня користувачів. Особлива увага приділяється інтеграції старшого покоління у процес.

Михайло Федоров акцентував на важливості обміну досвідом з цифровізації обох країн на подальшій співпраці.

Джерело: Урядовий портал.