Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2023

В березні через Prozorro було опубліковано 272 тисячі закупівель на 79 млрд грн

У березні 2023 року кількість опублікованих успішних закупівель через систему Prozorro склала близько 272,5 тисяч, а кількість конкурентних закупівель – 31,3 тисяч. Очікувана вартість оголошених закупівель – 79 млрд грн, очікувана вартість конкурентних закупівель – 61 млрд грн. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун, посилаючись на Звіт з публічних закупівель.

За її словами, частка конкурентних закупівель складає 74% від загальної очікуваної вартості. При цьому загальна кількість замовників, які в березні 2023 року скористались системою Prozorro, складає 19 тисяч. З них 6 тисяч скористались саме конкурентними закупівлями. Загальна кількість постачальників склала 58 тисяч, з яких 11 тисяч взяли участь у конкурентних торгах.

Через Prozorro Market за січень-лютий відбулось 3000 закупівель на 800 млн грн, якими скористалися 1500 замовників. Середня кількість пропозицій на торги у запитах ціни пропозицій склала 3.97.

«Взимку, у відповідь на блекаути та непрогнозовані відключення світла, Мінекономіки тимчасово скасувало етап трираундового аукціону в закупівлях на Prozorro. Зараз, завдяки нашим Збройним силам, військам ППО та енергетикам, ми маємо стабільну ситуацію з енергетикою. Але ризики масованих обстрілів нікуди не зникають, і тому важливо забезпечити для замовників можливість гнучко реагувати на зміни в роботі енергосистеми. Тож у березні команда Мінекономіки розпочала роботу над змінами до постанови №1178, що поверне аукціони в Prozorro – в опціональному вигляді. Відтак замовники самостійно визначатимуть чи буде застосовуватися в їхніх закупівлях аукціон з урахуванням всіх ризиків», – наголосила Надія Бігун.

Нагадаємо, що з 23 квітня у системі Prozorro стала доступною нова функція – відображення інформації про незбройні оборонні закупівлі. Відтепер оборонні замовники та військові частини почнуть публікувати інформацію про ціни за одиницю у своїх незбройних закупівлях. Такий обов’язок передбачає нова редакція Закону «Про оборонні закупівлі».

 

www.me.gov.ua