Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.07.2021

В МІУ сподіваються на прийняття закону про залізничний транспорт уже до кінця року

Цей документ відкриває шлях для реформи «Укрзалізниці»

Законопроєкт «Про залізничний транспорт» можуть прийняти до кінця поточного року. Цей документ вже близько двох років лежить без розгляду в комітеті з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради.

Про це заявив глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков під час онлайн-зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією (ЕВА).

«Це важливий галузевий закон. Я вітаю те, що в профільному комітеті Верховної Ради вже призначили главу підкомітету з питань залізничного транспорту. Це Артем Ковальов. Я вважаю, що ми зможемо підготувати цей законопроєкт до першого читання вже цього року. Сподіваюся, що він буде прийнятий до кінця поточного року», – сказав Олександр Кубраков.

Цей законопроєкт необхідний для проведення реформи системи залізничного транспорту і, зокрема, для поділу «Укрзалізниці» на кілька функціональних вертикалей. Цей документ вже близько двох років лежить без розгляду в профільному комітеті Верховної Ради.

Нагадаємо, що раніше ЕВА закликала комітет Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури прискорити розгляд законопроєкту №1196-1 «Про залізничний транспорт України».

В асоціації наголошували на необхідності реформування ринку залізничних перевезень. Зокрема, необхідно провести зміни з метою підвищити ефективність функціонування залізничного транспорту, стимулювати інвестиції та впровадити повноцінний доступ до перевезень приватними локомотивами.

 

gmk.center