Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.05.2020

В Одеській області побудують місто-курорт, в якому відкриють 80 готелів

Заплановане будівництво – це курорт з “екологічною філософією”, заснованою на сучасних технологіях, передає УНІАН. В Одеській області збудують місто-курорт, в якому відкриють 80 готелів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в соціальних мережах заявив директор центру туризму “Південна ліга” Фазіль Аскеров.

Він пояснює, що йдеться про будівництво, яке анонсував президент України Володимир Зеленський у вересні минулого року на минулому в Києві форумі Ялтинської європейської стратегії.

За словами Аскерова, місто-курорт “Дунайя” – цілорічний курорт з гемблінг (ігрової) зоною, який розмістять на піщаній косі, частина якої – дамба, між озером Сасик і Чорним морем. Під будівництво загалом буде відведено понад 500 га землі, планується облаштування 10-кілометрової набережної.

“Понад 80 готелів (найменший на 150 номерів), а найбільший на 1 тисячу номерів. Двадцять тисяч готельних номерів, 25 тисяч робочих місць. Місце для проведення музичних фестивалів світового рівня на 50 тисяч людей”, – заявив Аскеров. Він стверджує, що заплановане будівництво – курорт з “екологічною філософією”, заснованою на сучасних технологіях.

Перші готелі відкриються у 2022 році, перший мільйон туристів місто, як передбачається, прийме у 2025 році, а до 2030 року туристичний потік становитиме 6 мільйонів осіб на рік.

Як стверджує Аскеров, обсяг приватних інвестицій становитиме понад 2,5 мільярда доларів.

“Проект за ініціативою президента України Володимира Зеленського. Архітектурна робота – команда Сергія Гусєва”, – написав директор центру.

Економічна складова проекту розроблена співробітниками Одеського національного економічного університету.