Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.08.2017

У Кременчуці електроенергію отримуватимуть зі сміття

У місті Кременчук Полтавської області планують встановити турбіну, що вироблятиме електроенергію з побутового сміття.

Українсько-німецька компанія, яка спеціалізується на альтернативній енергетиці, виграла місцевий конкурс і до кінця року модернізує Деївське сміттєзвалище.

Про це повідомив заступник керівника комунального підприємства “Кременчук Інвест” Павло Бедрацький.”Під час гноїння твердих побутових відходів утворюється суміш метану, сірководню й інших газів. Цей біогаз необхідно видаляти зі звалища, щоб не було самозаймань на полігоні, шкідливих викидів у повітря. Систему збору біогазу маємо, але сьогодні спалюємо його у факелі. Таке використання ресурсу неефективне. Віддамо систему в оренду, й інвестор вироблятиме електроенергію. Потім буде продавати її за “зеленим” тарифом”, – зазначив Бедрацький.

Міська рада Кременчука і підприємство “Альтернативні енергосистеми та Технології захисту навколишнього середовища” домовлялися про співпрацю протягом 8 років. За цей час у Німеччині тричі створювали електростанцію для цього проекту. Дві з них продали через надто тривалі переговори. Нещодавно компроміс досягнули, проте остаточне рішення – за сесією міськради, що відбудеться 7 вересня.

Інвестор планує витратити на проект 800 тис. EUR. Подібним чином видобувають електроенергію на сміттєзвалищах у Київській, Миколаївській та Житомирській областях.

Довідка

З 1 січня 2018 року Україна зобов’язалася сортувати все сміття за видами матеріалів, а також розділяти його на придатне для повторного використання, для захоронення і небезпечне. Сьогодні в нашій країні немає жодного заводу з комплексної переробки сміття.

 

Джерело: gazeta.ua