Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.02.2022

В Україні будують прикордонні інспекційні пости для контролю безпечності харчових продуктів, – Держпродспоживслужба

Світовий банк відзначив зусилля Держпродспоживслужби у будівництві прикордонних інспекційних постів для контролю безпечності харчових продуктів. Зокрема, була проведена значна підготовча робота по відбору перших ділянок для будівництва, екологічна та соціальна оцінка по стандартам Світового банку, розроблено технічне завдання на підготовку інженерно-конструкторських робіт. Про це йдеться у листі Світового банку на адресу голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, передає Держпродспоживслужба.

Зазначається, що Світовий банк і надалі продовжуватиме підтримку в створенні умов для прискорення приватних інвестицій у сільське господарство та підтримку малих та середніх підприємств. Підготовча робота щодо будівництва прикордонних інспекційних постів (ПІП) реалізується у рамках «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство України».

Прикордонні інспекційні пости контролюватимуть безпечність харчових продуктів, ґрунтуючись на вимогах та найкращих практиках ЄС, та відслідковуватимуть відповідність продукції санітарним та фітосанітраним заходам. На даний час призначені прикордонні інспекційні пости відсутні на території України, а контроль здійснюється у митницях призначення в середині країни.

В рамках проєкту здійснюється спільна робота з Міністерством економіки, Міністерством аграрної політики та продовольства, Міністерством фінансів, Державною митною служби, Державною прикордонною службою, Міністерством регіонального розвитку, Міністерством юстиції та Держгеокадастром .

План дій в включає в себе покращення системи простежуваності продуктів харчування з наголосом на продукцію тваринного походження, створення відкритої інтерактивної платформи по санітарним та фітосанітарним заходам, технічним бар’єрам та іншим вимогам до експортерів продукції АПК на міжнародних ринках, а також будівництво десяти пунктів інспекційного пропуску (ПІП) на кордонах з країнами ЄС, які матимуть необхідну технічну базу для проведення контролю щодо СФЗ та безпечності харчових продуктів.

 

agropolit.com