Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2020

В Україні хочуть ввести нову групу ФОП: законопроект вже в Раді

В системі спрощеного оподаткування бізнесу в Україні запропонували створити п’яту групу фізосіб-підприємців (ФОП), частину яких планують звільнити від сплати ЄСВ.

Про створення нової групи ФОП – спеціально для стартапів – йдеться в законопроекті № 2615, який вже зареєстрований у Верховній Раді, пише “Сьогодні“.

“Метою і завданням запропонованого законопроекту є надання новим підприємцям пільгового періоду податкового навантаження і створення додаткової мотивації для населення працювати і залишатися в Україні”, – вказано в пояснювальній записці до документа.

Стартапом пропонують вважати “нещодавно створену компанію, яка будує свій бізнес, має обмежену кількість ресурсів (як людських, так і фінансових) і планує виходити на ринок”.

Їх пропонують на дев’ять місяців звільняти від сплати податків та складання податкової звітності. Однак впродовж цього терміну доходи такого ФОП не повинні перевищувати 300 тис. гривень на місяць. Якщо цей ліміт буде перевищено, підприємству доведеться змінити групу оподаткування. Крім того, ФОП пропонують зобов’язати використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО), включаючи програмні.

Передбачається, що після закінчення пільгового періоду ФОП зможе вибрати відповідну собі групу, або це буде зроблено автоматично. Використовувати п’яту групу фізособа зможе тільки разово.