Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.04.2020

В Україні почали застосовувати дрони для боротьби з COVID-19

У Києві на сміттєспалювальному заводі “Енергія” протестували новий спосіб дезінфекції території — за допомогою дронів. Пілотний проєкт Київтеплоенерго реалізує разом з українською компанією DroneUAповідомляють комунальники.

Про це пише #ШОТАМ.

“Дезінфекція великих промислових площ з використанням спеціальних дронів — досить інноваційне рішення для України та Києва. Дрони широко застосовувались у Китаї під час боротьби з COVID-19. Загалом там обробили з допомогою дронів майже 200 млн кв. м у 3 тис. населених пунктів”, – йдеться у повідомленні.

Який результат?

Дезінфекція із застосуванням дронів мінімізує контакт людей з місцями ймовірного потрапляння збудника, більш щільно покриває площу обробки, економить час. При цьому спецрозчин використовується максимально ефективно та економно.

Дрон, який дезінфікував завод «Енергія» піднімає в повітря 16л дизрозчину за один виліт та за 10-15 хв дезінфікує територію площею до 20 тис. кв. м.

«З початку введення обмежувальних заходів на території заводу щодня проводиться ретельна дезінфекція, а персонал забезпечений усіма засобами захисту, щоб унеможливити зараження коронавірусною інфекцією. На підприємство приїжджають сміттєвози з усього Києва, тому важливо забезпечити санітарну безпеку для персоналу заводу. За допомогою дронів ми швидко обробили під’їзні дороги сміттєвозів та майданчик прийому транспорту біля бункера», — зазначив Сергій Крикун, директор сміттєспалювального заводу “Енергія”.

Що варто знати про завод?

“Енергія” — єдиний сміттєспалювальний завод в Україні. Утилізує 25% сміття міста Києва, яке в результаті спалювання перетворюється у теплову енергію. Підприємство забезпечує теплом та гарячою водою понад 300 житлових будинків столиці. Штат заводу — близько 200 працівників.