Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2022

В Україні подорожчали пластикові пакети

Урядове рішення про подорожчання пластикових пакетів набуває чинності сьогодні, 1 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство економіки України.

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть: 2,00 грн за пакет без ручок і бокових складок, 2,50 грн за пакет без ручок, але з боковими складками або з ручками без бокових складок та 3,00 грн за пакет з ручками і боковими складками. Це дозволить обмежити обіг пластикових пакетів та покращити екологічну ситуацію в країні.

Як повідомлялося, у червні 2021 року набув чинності Закон “Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України”, яким, зокрема, забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування з 10 грудня 2021 року.

До 1 січня 2023 року ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинна упаковка.

З 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

 

www.ukrinform.ua